CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS: KERÉKPÁRTÚRA

1:

A mai kerékpártúrán a gyerekkel városunk, Kemecse nevezetességeit kerestük fel. A túra során megtekintettük a Székely- kaput, Kemecse és Székelyföld kapcsolatának közös történelmi tragédiák emlékére állított emlékművet és haranglábat, mely a városi köztemető területén található. Ezt követően a „Szputnyik kútnál” álltunk meg egy kis pihenőre.Az 1950-es években kőolajkutatásokhoz végeztek furásokat és ekkor lövelt fel,mint a szputnyik a mélyből a 34 Celsius fokos ásványi sókba gazdag meleg víz. Utunk során megtekiktettük a „Mozi” épületét, melynek falai között 1956. október 25-én megalakult a Nemzeti Bizottság. Ezt követően egy kis játékra került sor a város játszóterén. Zárásként a város északi határán húzódó Lónyai csatorna töltésparján kerérpároztunk körbe.
Mészáros Márton: Jó hangulatban telt ez a nap, szeretem a közös programokat.

Jónás Ramóna: Már nagyon vártam a mai túrát. Ismert helyeket kerestünk fel, mégis új ismereteket szereztem tanárnőim jóvoltából.

2:

A mai kerékpártúrán a gyerekkel Nyíregyháza-Sóstó területén tettünk kerékpáros túrát. A túra során felkerestük a Sóstói Múzeumfalút, Nyíregyházi Állatparkot, körbekerekeztünk a tó környékét. Ezt követően egy kis játékra került sor a játszóteren és a kondi parkban. A játékos pihenő után élményekkel gazdagon tértünk haza. A túra során 25 km tettünk meg.
Macsuga Patrik: Kellemesen telt el ez a nap, köszönet érte a tanárnőknek.

Kulcsár Melinda: Soha nem tettem ilyen hosszú utat  kerékpárral, de nagyon jól éreztem magam.

3.

A mai kerékpártúrán a gyerekkel Nagyhalász és Ibrány nevezetességeit kerestük fel a  kerékpáros túránk alkalmával. A túra során megtekintettük a Nagyhalászi Csuha-Kállay -Kúriát, melynek épületében két kiállítást is láthattunk. Utunkat Ibrányban folytattuk, ahol a Várorosi helytörténeti Múzeumot, az új Városházát és a körülötte lévő parkot kerestük fel. Itt láthattuk Szent istván fa szobrát is. Ezt követően egy kis játékra került sor a város központjában lévő tó területén.  A túra során 30 km tettünk meg.
Puluszkai Marci: Jól éreztem magam, remélem máskor is lesz ilyen alkalom.

Lukács Viktória: Érdekes volt ez a túra. Szórakoztunk és egyben tanultunk is, hiszen tanárnőink elmondták a városok nevezetességeinek történetét is.

KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA17 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA18 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA14 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA15 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA16 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA13 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA12 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA10 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA11 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA08 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA09 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA07 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA05 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA06 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA04 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA03 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA02 KEMECSE-CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS-KERÉKPÁRTÚRA01